KRISTINA

BILA SAM OČAJNA

Zovem se Kristina Stanišin. Imam 31 godinu i iz Futoga sam. Rođena sam kao treće dete petočlane porodice. Moji roditelji su imali razvijen porodični biznis od kog smo mogli lepo i bezbrižno da živimo. Iako je moja majka bila bolesna mi to ni na jedan način nismo osećali. Ona se trudila da uvek bude tu za nas i da se pobrine za sve naše potrebe. Ona mi je bila najveći oslonac i jako sam bila vezana za nju. Bila sam dobro dete, omiljena u društvu, odličan učenik. Sve u svemu bila sam neko od koga se puno očekuje.

Kada sam imala 17 godina upoznala sam ljude pod čijim uticajem sam se mnogo promenila. Tada sam se prvi put susrela sa drogama. Uspešno sam im odolevala do momenta dok mi majka nije umrla. Sa tim gubitkom nikako nisam mogla da se suočim i počela sam redovno da konzumiram heroin, alkohol i tablete. Sa 20 godina sam otišla od kuće. Sve više vremena sam provodila na ulici i napravila sam brojna krivična dela kako bih došla do novca za heroin. Bila sam očajna. Kada sam dotakla dno i kada više nisam mogla da se suočim sama sa sobom, pokušala sam da se ubijem. Završila sam na psihijatriji gde su mi odredili meru lečenja metadonom.

U međuvremenu porodični posao je propao, brat i sestra su otišli svojim putem a otac je jedva spajao kraj sa krajem. Jednog dana otac mi je došao u posetu i pitao me je da li želim da se lečim u „Raskršću“. Rekao mi je da je razgovarao sa ljudima iz „Raskršća“ i da postoji šansa da uđem besplatno u program. Prihvatila sam i ubrzo sam ušla u program. Bila sam jako uplašena i nepoverljiva jer nisam mogla da zamislim život bez droge. Sva ta stanja sam izražavala kroz bezobrazluk zbog čega su hteli da me i izbace iz programa. Tada sam odlučila da pustim Gospoda u svoj život. Počela sam da se molim i redovno da čitam Bibliju. Počele su da se dešavaju neke promene. Ključni momenat u mojoj rehabilitaciji je bio kada mi je stigao poziv za suđenje za krivično delo iz prošlosti. Molila sam Gospoda da se desi čudo. Moj dušebrižnik me je savetovao da kažem istinu. Rekla sam istinu i istina me je oslobodila- protiv mene nije pokrenut krivični postupak. Tada sam sve predala Gospodu i odlučila da budem poslušna. Posle 20 meseci temeljnog rada završila sam program. Sada sam nova osoba koja svu svoju radost pronalazi u Gospodu. On je obnovio moj dom, doveo je nove ljude u moj život, oslobodio me je od želje za drogiranjem i skinuo je svu krivicu i sramotu sa mene. Sada sam sigurna da Bog ima plan za moj život i da je ovo tek početak. Zahvalna sam ocu i osoblju „Raskršća“ što su bili uz mene i što su učestvovali u procesu mojih promena, jer je to moguće samo sa Bogom i sa velikom količinom ljubavi koju su mi oni nesebično pružali.

 

Kristina pre
Kristina pre
Kristina posle
Kristina posle