ALEKSANDAR GNIP

„Mislio sam da mi je super“

Zovem se Aleksandar Gnip i imam 33 godine. Sa trinaest godina, iz neznanja, opredeljujem se za jedan pogrešan put u životu. Laganim i sigurnim korakom ulazim u svet narkomanije gde je loše dobro, pijano normalno, gde je laž istina. Dobro sam se snašao i mislio sam da mi je super. Svakodnevnim opijanjem, pušenjem, gutanjem tableta dolazim do onog najgoreg i samog dna, heroina. U heroinu uspevam da pregazim sve ono što sam bio, što sam postigao, poverenje koje sam imao kod drugih ljudi. Jednostavno u sebi gasim radost i volju za životom. Posle nekog vremena mislio sam da nikad neću moći da prestanem da se drogiram.

Čuo sam za „Raskršće“ ali nisam hteo da idem tamo. Međutim, videvši prijatelje koji su završili program „Raskršća“ prestao sam da gajim predrasude, jer sam video da su zaista slobodni od droge. Tada sam poverovao da izlaz iz narkomanije postoji.
Ulazim u program i odlučujem da ostanem jer sam verovao da će mi se život promeniti. To se i desilo. Kroz razgovore sa savetnikom, seminare i nastavni plan otkrili smo uzrok mog drogiranja. U programu „Raskršća“ sa naučio nove životne stavove, koji su kvalitetni i koji mi danas pomažu da živim život bez rizičnog ponašanja. Počeo sam odgovorno da se ponašam prema porodici, poslu, zdravlju. Potpuno sam se promenio. Sada sam ponovo srećan, imam ispunjen život i droga je zauvek iza mene. Verujem da ću sada ovako promenjen uspeti da se nosim sa svim životnim situacijama i problemima, i da se više nikada neću vratiti na stari način života.

Aleksandar pre
Aleksandar posle