Knjiga predstavlja snažno svedočanstvo i govori o mnogobrojnim čudesima kroz koje su prošli Saša i Svetlana Ivanović na svom putu od izlaska iz narkomanije sve do otpočinjanja prvog rehabilitacionog centra za zavisnike u Srbiji “Raskršće“ u Novom Sadu. Na interesantan način, prepun šokantnih obrta, čitalac će imati priliku da uživa u neverovatnoj duhovnoj avanturi i iskusi snažno ohrabrenje kroz događaje koji su opisani.

Dinamično, uzbudljivo, nepredvidivo… Postmodernistički urbani roman, istinita priča koja spaja, do sada, nespojive realnosti. Neverovatno iskustvo i svedočanstvo o jednom vremenu i grupi mladih koji odrastaju u trenutku zasićenosti socijalizmom i buntu prema trivijalnostima. Liman, Dva minuta mržnje, The Clash i Ramones osnovna su obeležja ove generacije koja se, nakon snova i zanosa detinjstva, upliće u svet narkomanije. Novi Sad, London, rat, Malta, pa ponovo Srbija. Nakon niza čudnih okolnosti, kroz otvoreno iznošenje autorkinih intimnih iskustava, otkrivamo da je izlazak iz narkomanije moguć! Put izlečenja je jasan i u detalje razjašnjen. Dodir sa bolom, radošću razrešenja, duhovnošću i otkrivanjem zrelosti – vode do trenutka gde se čitalac upoznaje sa razlozima i okolnostima pod kojima je, za vreme prve noći NATO bombardovanja, otpočet prvi rehabilitacioni program za zavisnike u Srbiji, koji dobija ime Raskršće.

Fascinantna životna priča, puna akcije i eksplozivnih obrta! Udžbenik o narkomaniji, roditeljstvu i rehabilitaciji uvezan u dramatični svet pank romantike i muzike, mladalačkih želja i originalnog istorijskog momenta nastanka ove priče. Rezultat – nova generacije urbane omladine spremne na život bez kompromisa!

Štivo koje nećete ispuštati iz ruku do poslednje stranice! Transfixa je ‘nemoguća priča’.

Nepatvoreni ‘storying’ koji menja život!

svetlana