DUŠAN

SPREMAN SAM ZA NOVI, BOLJI ŽIVOT

Zovem se Dušan Novaković. Imam 31 godinu i živim u Futogu. Odrastao sam u porodici sa ocem i majkom kao jedino dete. Imao sam potrebnu pažnju i sve što je dovoljno za srećno detinjstvo. Bavio sam se sportom i bio sam dobro dete.

Međutim, nisam bio zadovoljan. Jako sam želeo da imam brata ili sestru. Kao sin jedinac, osećao sam se usamljeno, prazno i to mi je sve više smetalo. Zbog toga sam i počeo da tražim društvo kako bi se to moje stanje promenilo. Sve više vremena sam provodio sa društvom iz kraja u kom je droga već bila prisutna. Kao jedan od mlađih u tom društvu imao sam potrebu da se dokazujem, da budem prihvaćen i tako pristajem na sve. Sa nekih 14 godina dolazim u kontakt sa drogom i sve što ide uz nju. Konzumirajući heroin shvatam da je on rešenje za sve probleme u mom životu. Međutim, ubrzo se sve to promenilo. Sve je počelo da se ruši, nestaje. Izgubio sam prijatelje i ljude bliske sebi. Odnosi u porodici su postali sve lošiji. Jednostavno život je počeo da gubi smisao. 10 godina sam pokušavao da se oslobodim heroina. Išao sam na brojna odvikavanja i lečenja po raznim ustanovama i bolnicama ali bez uspeha. Roditelji su na sve načine pokušavali da mi pomognu. Za „Raskršće“ su čuli od jedne devojke koja je završila program. Tada sam odlučio da probam još jednom da izađem iz narkomanije.

Došao sam u Muški centar i primetio sam da su momci veseli, nasmejani i prijateljski raspoloženi. Slušao sam slične životne priče, kao što je moja, od strane osoblja i drugih momaka. To mi je dalo snagu da ne odustanem. Savetovanja sa osobljem i dušebrižništva su mi dosta pomogla. Kada sam upoznao Boga tada je sve dobilo drugi smisao. Moj život je počeo da se menja. Doživeo sam oslobođenje od ropstva u kom sam živeo, osetio sam pravu slobodu i dobio sam razlog da živim. Dobio sam nadu. Završio sam program spreman na novi, bolji život.

Sada se trudim da živim život po Božijim principima, volontiram i želim da svojim životom pokažem da postoji izlaz iz svakog ropstva uz Boga. Moj život sada ima smisao, pun je radosti i Božijih blagoslova.

 

Dušan pre i posle
Dušan pre i posle