DACA

ODGOVOR – padam na kolena i izgovaram prvu molitvu!

Bila sam jedno grozno stvorenje, sebično i buntovno. Zovem se Dragana i u drogiranju sam provela skoro 20. god. Za drogu sam bila spremna sve da uradim. Putovala sam za Istanbul, tamo kupovala drogu koju sam zatim prodavala po Evropi samo da bi imala da zadovoljim svoje potrebe za fixom. Išla sam da radim i provale po stanovima i buticima, samo da bi došla do para za drogu. I to se tako odvijalo sve dok nisam završila u zatvoru. Posle zatvora ništa bitnije se nije desilo, nastavljam da prodajem heroin i da se drogiram.

Ubrzo u stanu gde sam živela, moj blizak prijatelj umire od prekomerne doze heroina koju sam mu ja prodala. Jako sam se uplašila! Zajedno sa svojim sinom padam na kolena i izgovaram svoju prvu molitvu, vapeci da beživotno telo Bog povrati medu žive. Bog je odgovorio na moju molitvu.

Nakon svih ovih dogadaja u očaju tražim pomoć u Raskršcu. U vrlo kratkom roku ulazim u program i počinjem da doživljavam drastične promene.
Nakon završetka programa potpuno sam oporavljena osoba, odnosi sa sinom su izlečeni, obnovljeni. Shvatam da mi heroin više nije potreban, i jedno znam, da ako je Bog mogao meni da pomogne da me izvuče iz one agonije života, može svakog.

Danas nakon par godina od završetka programa sam srećna osoba koja ima dobrog muža sa kojim imam još jedno dete i jako dobar i srećan život. Moja jutra su sada ispunjena radošću i mirom a ne agonijom kako da dodem do droge.
Danas sam svesna da bez Raskršća i ljudi koji su mi pružili pomoc kada mi je bilo najteže, nikada ne bih mogla da budem slobodna od narkomanije.

 

Daca pre
Daca posle