MARKO

DRUGAČIJE NISAM ZNAO DA ŽIVIM

Zovem se Marko Milovanović, rođen sam u Šapcu. Imam 32 godine. Odrastao sam u četvoročlanoj porodici koja se uvek trudila da mi pruži što bolji život.

Već u osnovnoj školi sam konzumirao alkohol. Ubrzo sam probao sve droge koje su bile dostupne pa i heroin. Posle 2-3 godine alkohol i heroin su postali najbitniji deo mog života. Odvojio sam se od sporta, škole, normalnog društva. To što sam imao posao, normalnu porodicu, devojku davalo mi je lažnu sliku da možda ja i nisam tako loš. Zapravo, bio sam neko ko je spreman na sve kako bi došao do droge. Svaki drugi-treći put kada bih se uradio završavao sam u bolnici jer organizam više nije mogao da nosi takav život. Sve to me nije sprečavalo da sutradan ponovim isto jer ja drugačije nisam znao da živim.

Uz pomoć brata pronašao sam „Raskršće“ i kada sam došao u centar odlučio sam da ostanem. Posle 2-3 nedelje postao sam svestan veličine problema u kojem sam. Priznao sam sebi da sam nemoćan da sam promenim bilo šta. Duhovne aktivnosti koje smo imali u centru su mi bile privlačne. Na osoblju centra sam video da im je život sa Bogom doneo oslobođenje od narkomanije, dobar i ispunjen život. Molio sam se za to i kroz neko vreme Bog je odgovorio i stvari su počele da se menjaju. Nisam više osećao sramotu, bio sam zadovoljan i od tada sam se trudio da sve dužnosti i obaveze ispunim maksimalno. Učeništvo mi je pomoglo da odbacim stare navike i vrednosti i da prihvatim nove.

Završio sam program i odlučio sam da ostanem u Novom Sadu. Bog mi je doveo i prave prijatelje u život. Odnosi u porodici su se popravili. Na raspolaganju sam Bogu za svaku službu, posao i za svaku promenu… dosta toga smo uradili ali je dosta toga ispred nas. Nemam nikakvu želju za bilo kojom supstancom.  Slava i hvala Gospodu na svakoj promeni i slobodi koju mi je dao.

 

Marko pre
Marko pre
Marko posle
Marko posle