MILENA

Pronašla sam slobodu!

Mislim da sam u igru sa drogama ušla iz revolta i bunta prema svemu što mi „savremeno društvo“ tada nameće. Umorna od dokazivanja i trčanja za pažnjom odlučujem da ću da budem sve suprotno od onog što se od mene očekuje. Počinjem da slušam PUNK muziku i potpuno se podređujem imidžu.
U društvu pankera prvi put se srećem sa tabletama i lepkom. Počinjem otvoreno da se suprotstavljam i svađam sa roditeljima, i postajem veliki problem u porodici i školi…
„Hoćeš li mene kriviti ako se za par godina navučeš i postaneš prava narkomanka?“ pitao me je jedan momak – momak koji mi je prvi put ponudio heroin, a koji je danas mrtav. U tom početnom stadijumu drogiranja, heroin je postao moje lažno utočište u koje sam bežala od problema koji su se gomilali. Nisam mogla da se nosim sa ogromnim teretom krivice, boli i besmisla koji sam osećala u trezvenim stanjima, tako da je heroin postao moja svakodnevnica. Ubrzo, umesto slobode koju sam toliko želela, našla sam se u kandžama ropstva. Morala sam da se mučim i ponižavam da bi dobila ono bez čega više nisam mogla. Postala sam rob! Svaki pokušaj da se oslobodim heroina bio je novo razočarenje… a bilo ih je i previše, pa sam potpuno izgubila nadu da ću ikad više biti normalna. Tada su nastupili najteži trenutci u mom životu, kada se ja predajem gubitničkom mentalitetu, krajnje nesposobna da živim. U tim očajnim trenutcima u suzama molila sam Boga da vidi koliko se mučim i da mi pomogne.
Jedan dan su me iz bolnice doveli u Raskršće i ja tamo vidim ono u šta nikad nisam verovala! Vidim druge ljude, sa sličnom životnom pričom kao što je moja, koji su uspeli! Tada se i u meni budi nada da možda ipak neću umreti kao narkoman. Vidim da postoji šansa i da se pruža baš meni! Od tog momenta odlučujem da udem u program “Raskršca“ i to je verovatno bila najbolja odluka koju sam donela u svom životu. Očekivala sam da ću se samo skinuti sa heroina, a dobila sam mnogo više. Moji razrušeni porodični odnosi su sada prošlost, sada se sa mamom i tatom slažem bolje nego ikad. Prijatelji koje sam stekla kroz ceo ovaj program su oni pravi, za ceo život, smeju se i nose u sebi pravu radost…
A ja? Ja sam pronašla svoju slobodu i smisao svog postojanja, i sve to zato što sam iskoristila šansu kada mi se pružila.

 

Milena pre
Milena posle