ŽELJKO

IZLAZ POSTOJI

Zovem se Željko Barna. Imam 21 godinu. Moje detinjstvo bilo je sasvim uobičajeno. U porodici sa majkom, ocem i dve sestre živeo sam sasvim pristojno i lepo. Imao sam sve što jedno dete treba da ima da bi bilo zadovoljno. Svake godine more, ekskurzije… Međutim, mene to nije ispunjavalo. Nisam bio srećan.  Sa 11 godina sam iz dosade i znatiželje prvi put zapalio džoint, neznajući u šta se upuštam.  Marihuana je postala moja svakodnevnica.

Droga je izvukla sve najgore iz mene ali je meni bila u tom trenutku spas. Kao osoba bez ciljeva i nade polako sam koračao u put beznađa i drogiranja. Ubrzo sam upao u pogrešno društvo. Sa marihuane odmah sam prešao na heroin i sa 13 godina sam postao heroinski zavisnik. Tablete i čaj od maka su služile kao zamena u trenutku kada bi heroina ponestalo.

Godine su prolazile a ja sam i dalje bio u istom problemu. Nerviranje porodice zbog problema u koje ih dovodim, očaj, tama, plač sestara…

Uprkos pomoći porodice, ja nisam uspeo da se izvučem. Tonuo sam sve dublje. Jasno je bilo da mi je lečenje bilo neophodno. Moja sestra je čula za „Raskršće”. Odlučio sam da uđem u program ali pod uslovom da ostanem samo tri meseca. Stručno osoblje i odličan program su me motivisali da ostanem do kraja. Moj život se polako vraćao u normalu. Popravljam odnose sa porodicom, prekidam kontakt sa starim društvom i čitajući Sveto pismo ja shvatam da IZLAZ POSTOJI! Kroz razgovore sa savetnicima polako počinjem da upoznajem sebe. Uprkos predrasudama, strahovima i osećaju bespomoćnosti meni centar pruža ljubav, razumevanje i pomoć. Sada mogu čistog obraza svima reći da me je Gospod spasao i oslobodio. Posle dve godine stao sam na noge. Srećan sam. Zadovoljan, ispunjen i miran.  Imam ciljeve koje želim da ostvarim. „Raskršće” je probudilo u meni jednu novu nadu i veru u sebe. Ja svet vidim drugim očima. Ja sam sada SPAŠEN!

 

Željko pre
Željko pre
Željko posle
Željko posle