TIJANA

VIŠE NIKAD NEĆU ODUSTATI

Zovem se Tijana Obradović, imam 35 godina. Rođena sam kao drugo dete u četvoročlanoj porodici koja je uvek bila uz mene i pored svih problema koje sam pravila. Bila sam radosno i veselo dete, dobar đak, lepo vaspitana.

Vrlo rano sam shvatila da postoji i druga strana. Već sa 13-14 godina sam počela da pušim marihuanu i pijem alkohol. Ubrzo sam svakodnevno pila i trodone. Posle srednje škole upisala sam fakultet, međutim u tom periodu sam se već ozbiljno borila sa heroinom. Prvi put sam ozbiljno odlučila da se skidam kada sam ostala trudna. To je bio jedini period kada se nisam drogirala. Moj organizam je bio jako uništen i ja sam se uz velike probleme porodila tri meseca ranije. Doktori su jedva uspeli da spasu bebu i mene. Dok je moj sin bio u inkubatoru ja sam se ponovo navukla i moja agonija se nastavila samo što sam sad pored sebe imala i dete. Narednih pet godina pored heroina, metadona, gomile lekova navukla sam se i na alkohol. Nigde više nisam izlazila i nisam bila sposobna ni za šta. Čekala sam da umrem i to je bilo sve što sam htela. Posle par pokušaja samoubistva odlučila sam da dam sebi još jednu šansu i probam da uđem u „Raskršće“. Ušla sam u program sa jedva 40 kilograma, tonom problema i lošom slikom o sebi.

Naišla sam na veliko razumevanje i ljubav od strane osoblja. Od strane devojaka sam imala podršku i u takvoj atmosferi sam brzo odlučila da neću da odustanem i da hoću da se borim do kraja. Završila sam program „Raskršća“ u novembru 2014, posle 17 meseci. Za to vreme su mi se desile mnoge promene. Kroz molitvu i dušebrižničke razgovore sam dosta naučila o sebi i o stvarima koje su me mučile u prošlosti. Shvatila sam koliko je važna vera i odnos sa Bogom koji mi je pomogao da prođem kroz sve teške momente u programu. Posle završenog programa ostala sam da pomažem osoblju u „Raskršću“ i da učim da jednog dana i sama postanem osoblje u rehabilitacionom centru. Želim da odgajam dete u hrišćanskom duhu, da imam stabilan i normalan odnos sa drugim ljudima i normalan pogled na svet.

 

Tijana pre
Tijana pre
Tijana posle
Tijana posle