IRA

ISTINA JE LEK!

Zovem se Ira Mugoša, imam 43 godine, iz Beograda sam. Odrasla sam u porodici  gde je vladala ljubav i radost, ali i atmosfera prezaštićenosti. To su sećanja na moje rano detinjstvo. Moji roditelji su se razveli kada sam imala šesnaest godina. Tada sam doživela strah, iznenađenost, nesigurnost i zbunjenost, jer nisam razumela razloge razvoda. Nisam znala da imaju probleme.

U svojim dvadesetim upoznala sam momka za kojeg sam se brzo udala. Zajedno smo počeli da se drogiramo.

Sa drogom sam ponovo imala osećaj sigurnosti, mira, ljubavi i samopouzdanja. Heroin mi je davao lažnu snagu da mogu da se suočim sa mojim ranama, odbačenjima, kao i snagu da se suočim sa svakodnevnim životom i obavezama. Moj život se ubrzo pretvorio u bol, svađe, patnju, dugove, postala sam neodgovorna. Bila sam u lošim odnosima sa roditeljima, prijateljima i kolegama. Svaka oblast mog života je bila u haosu. Razvela sam se, promenila grad, posao, sve, ali sam ostala još uvek ista, sa istim stilom života. Zbog toga što sam uvek imala dobar posao i nisam bila na ulici mislila sam da se sve to ne vidi i da ja sve to držim pod kontrolom.

Posle neuspesnih skidanja i detoksikacija 2005. godine sam  ušla u rehabilitacioni program „Raskršće“.

Bila sam u lošem fizičkom stanju i potpuno psihički i emotivno iscrpljena. U programu koji je sveobuhvatan, sam kroz duhovne principe, psihološka savetovanja i Nastavni plan naučila i dobila želju da se menjam i radim na sebi. Potpuno je nestala moja želja za drogom jer sam shvatila korene i uzroke moje narkomanije, loših stavova i ponašanja. Najveća promena koja se desila je isceljenje mojih emotivnih boli, povratak samopouzdanja i snage i volja za životom. Naučila sam da na probleme gledam kao na izazove, a krize u životu kao mogućnost rada na karakteru. Božija ljubav i istina koje sam doživela su me motivisale da sve odnose gradim na zdravim odnosima u kojima su normalni konflikti, suočavanja u ljubavi i prevazilaženje problema. Na mesto svih laži je došla istina i zdravi stavovi.

Poslednjih sedam godina radim u „Raskršću“. Moja svaka oblast života je obnovljena i puna sam entuzijazma za životom i daljim napretkom.

 

Ira pre
Ira pre
Ira posle
Ira posle