ĐORĐE

SPREMAN SAM ZA ŽIVOT

Moje ime je Đorđe Andrejić. Imam 31 godinu, rođen sam i živim u Beogradu. Moje detinjstvo je bilo sasvim obično. Škola, igra, letovanja. Međutim, kako sam rastao moja interesovanja i društvo u kojem sam se kretao su se menjali.

Pred kraj osnovne škole počeo sam da pušim marihuanu, a u srednjoj školi sam prešao da uzimam trodone a sa 16 godina već sam probao heroin, ekstazi, lsd-u i spid. Ove droge činile su da ne razmišljam mnogo o tome gde živim i kakav je to ludi svet oko mene. Toliko sam bio zaluđen, da nisam ni primetio kako već konzumiram heroin i to gotovo svaki dan. Živeo sam u zabludi da mi heroin zapravo pomaže da preživim sve što se dešava. Shvatam da sam narkoman i odlazim na lečenja po raznim bolnicama. Ništa ne pomaže. Bio bih čist nekoliko meseci i ponovo bih se vraćao na iglu. Toliko sam se fizički uništio da sam jedva imao 59 kila i na telu više nije bilo mesta za novi ubod. Život mi je postao prava agonija. Porodica se raspala. Otac je otišao u zatvor a ja sam bio potpuno nesposoban za život, beskoristan i na ivici da umrem.

Majka, sestra i ja smo odlučili da potražimo pomoć u „Raskršću”, mestu o kojem sam već dugo godina slušao od raznih ljudi. Čvrsto sam odlučio da ostanem do kraja i da se na ulicu i u narkomaniju ne vraćam. Život u „Raskršću” nije bio lagan jer sam morao iz korena da promenim način razmišljanja i ponašanje. Puno sam čitao, najviše Bibliju, i u jednom trenutku sam doživeo neverovatno iskustvo ili takozvani susret sa Bogom. Shvatio sam da je preda mnom novi život, da mi je oprošteno sve što sam učinio u prošlosti i da ima nade. Nekako su se kockice složile i verom u Boga je sve postalo lakše. Vremenom porodični odnosi su se popravili. Moja resocijalizacija uspeva po prvi put i osećam se spremnim za život.

Život nije nikakva bajka i susret sa surovom realnošću mi se dešava na svakom koraku. Sad imam novu snagu koju sam pronašao u Isusu Hristu kome svakoga dana zahvaljujem što nisam završio mrtav na ulici. Danas sam ojačan i osposobljen da se nosim sa svim stvarima koje život donosi i ne moram da se oslanjam na bilo kakvu supstancu u kojoj pronalazim utehu.

 

Đorđe pre
Đorđe pre
Đorđe posle
Đorđe posle