BRANISLAV

KREĆEM U NOVI ŽIVOT I NOVE BORBE

Zovem se Trišić Branislav, imam 45 god. Drogirao sam se skoro 30 godina.

Sa 15 godina sam prvo počeo da koristim lekove za smirenje, zatim trav, ekstazi pa potom i kokain. Vešto sam skrivao to da  sam duboko zašao u narkomaniju. Bio sam funkcionalni narkoman do 2013. godine. U međuvremenu sam se oženio, 2009. godine, i dobio  sam dvoje dece. Posle četiri godine braka sam se razveo.

Tu počinje i moj sunovrat. Počeo sam da pozajmljujem novac od zelenaša i tako sam izgubio celu imovinu. Gubim sve prijatelje a najbolji prijatelji mi postaju dileri droge. Ipak, porodica nije digla ruke od mene. Na insistiranje brata dolazim u Raskršće.

Počinjem da se suočavam sa stvarnošću. Bilo mi je veoma teško jer sam ostavio iza sebe velike probleme i porodicu. Iz cele situacije u kojoj sam se nalazio u programu su mi puno pomogli savetnički razgovori gde sam naučio kako se dati problem prevazilaze, nastavni plan kao jasna smernica nekih mojih budućih ciljeva u  životu i moja spremnost za saradnju. Dolazilo je do malih ali svakodnevnih promena kroz sve aktivnosti terapeutske zajednice i procese. Verovao sam u Boga i pre Raskršća ali površno. Kroz čitanje Svetog pisma i hrišćanskih knjiga počeo sam da se osećam stabilnije i da prihvatam Božija obećanja da će biti bolje i da Bog ima plan za moj život. To je tada bilo jedino važno u mom životu. Tada sam shvatio da sam živeo u zabludi. Život je počeo da mi se polako sređuje. Pomirio sam se sa ženom i počeo sam da se viđam sa decom. Uspešno sam završio  rehabilitacioni program i sada krećem u novi život i nove borbe.

 

Branislav pre
Branislav pre
Branislav posle
Branislav posle